Nieuws

Johan Hoogeboom en Café Chantant

Op zondag 4 maart maart is er een speciale aflevering van Café Chantant met een bijzondere gast: Johan Hoogeboom.

Uit het repertoire van Johan Hoogeboom hebben de Chanties vaak geput. Denk aan nummers als de Echoput, Vrijwilligers, Dat mag niet van mijn vriendin, Feestje, etc. etc..
Nu komt Johan naar Hoorn en geeft op zaterdag 3 maart een masterclass aan de deelnemers van Café Chantant. We gaan elk aan het werk met een nummer: wat is de boodschap van het lied en hoe breng je dat over aan het publiek.
De resultaten van de masterclass kunt u komen beluisteren op zondag 4 maart in Café JP Coen aan de Veemarkt. Naast deze nummers doen we ook een set met nummers van Johan himself!

U bent welkom vanaf 15.00 uur als de zaal open is, om 16.00 uur start het programma.

Café Chantant, zondag 4 maart, zaal open om 15.00 uur, Café JP Coen, Veemarkt Hoorn, entree €6,-

 

 

Zondag 12 februari 2017, Café Chantant: De Sessie
Een mooie, muzikale en hilarische middag met de geweldige liedjes door de Chanties, zoals wel vaker in café JP Coen. Het verschil met de andere keren is dat de Chanties begeleid worden door allerlei andere muzikanten. Sommige liedjes alleen met piano, andere met gitaar, weer andere met een compleet combo. Elke Chantie heeft dus zijn/haar eigen begeleider(s).
Heb jij interesse om een van teamleden te begeleiden? Geef je snel op via: info@cafechantant.nl !

Nieuwsarchief:

Nieuw seizoen gaat van start
Onze optredens in café JP Coen worden weer vervolgd vanaf oktober 2016.
Voor €6,- heeft u weer een hele middag schik met Nederlandse kleinkunstliedjes over de onvolkomenheden van het leven.
Zaal open om 15.00 uur, aanvang programma om 16.00 uur.
Check onze agenda voor de precieze data.Café Chantant april 2016-1893

Zomerreces?!?!
Nee hoor. Café Chantant komt naar je toe deze zomer en is nog drie keer te zien. Zowel op de Hoornse Stadsfeesten als op het festival Summerbreek en bij het EK open water zwemmen in Hoorn kun je naar ons komen kijken en luisteren. Houd de agenda in de gaten voor exacte tijden en locaties.Café Chantant op Summerbreek

Kom naar ChantTent De Pleisterplaats!
Op 2 en 3 juli verzorgt Café Chantant een eigen programma op Summerbreek.
Daarvoor hebben we onze eigen tent, ChanTent De Pleisterplaats, waarin we van 16.00 tot 21.00 uur steeds wisselende, korte shows verzorgen.
Ons team is opgesplitst in kleinere groepen, die zoals altijd Nederlandse liedjes op het kruispunt van cabaret en kleinkunst brengen. Ze kunnen vilein zijn, absurd, poëtisch ontroerend of zwaar gestoord. Liedjes als pleisters op de wonden die het leven slaat… Liedjes tegen klein en groot leed, frustraties en andere uit het leven gegrepen zaken. Dat alles op een idyllische plek en voor steeds weer een ander select gezelschap: jullie dus! Wees er snel bij, want we houden de voorstellingen graag intiem, gezellig, kleinschalig en verstaanbaar.

Café Chantant 10 april 2016
Onze doorstart op Valentijnsdag is goed bevallen! Graag zien wij u weer op zondag 10 april in café JP Coen aan de Veemarkt in Hoorn.
Met deze keer gekke, leuke, lieve en misschien wel gemene liedjes met een huishoudelijke, gezinsmatige of familiaire twist. Hebt u wel zin in een lenteschoonmaak van andermans familieproblemen, in Nederlandstalige kleinkunstliedjes, of gewoon een afwisselende middag, kom dan vooral naar JP Coen.
Entree: 6 euro.
Het café gaat om 15.00 uur open voor publiek, de voorstelling start rond 16.00 uur.

Café Chantant maakt doorstart op Valentijnsdag 2016

In tien jaar tijd groeide Café Chantant uit tot een fenomeen. De groep zangers en zangeressen rondom pianist Feico de Leeuw bezong elke maand de grillige kanten van het leven en trok steevast een groot publiek. De laatste jaren vond Café Chantant plaats in café JP Coen aan de Hoornse Veemarkt.

Met het overlijden van Feico de Leeuw leek het doek te vallen voor Café Chantant.
Maar optredens op onder meer de Hoornse Stadsfeesten brachten het besef dat tien jaar plezier en ervaring niet zomaar weggegooid mochten worden. Met pianist Martijn Bos op de moeilijkste stoel gaat Café Chantant daarom op zondag 14 februari 2016 opnieuw van start. Dat gebeurt zoals vanouds in café JP Coen aan de Veemarkt in Hoorn. Het café gaat om 15.00 uur open voor publiek, de voorstelling start rond 16.00 uur.

Café Chantant is niet elke maand, maar eens in de twee maanden. De volgende aflevering is op zondag 10 april.

Valentijnsdag is de uitgelezen kans om de liefde onder het vileine vergrootglas te leggen. Want er is meer dan rozengeur en manenschijn, en ik hou van jou en de lucht is blauw. Café Chantant bezingt bedorven liefde, verloren liefde, alternatieve liefde, nieuwe liefde, dierenliefde, liefde voor de natuur, voor de kunst of wat voor liefde dan ook. En Café Chantant wil u graag laten weten dat zij ook van u houdt!
Kom ook en voel de liefde in lach en ontroering.

Dus: Café Chantant in café JP Coen aan de Veemarkt in Hoorn.