Oud Nieuws

Café Chantant nodigt je uit voor De Digitale Pleisterplaats.

We nodigen je graag weer uit voor De Digitale Pleisterplaats, een muzikale pleister op de wonde op de zondagmiddag. De vorige keer op 20 december was erg leuk en het is tijd voor de tweede ronde. Sluiten jullie weer aan op zondag 14 februari?

-tekst loopt door onder afbeelding-

Zondag 14 februari, inloop 15.45 uur, start om 16.00 uur. Einde plm 17.30 uur.
 
Zorg dat je de meest recente versie van Zoom hebt (hier).
 
 
We helpen je uiteraard als het allemaal niet erg wil lukken. Meer uitleg over Zoom en hoe je het gebruikt hebben we hier gezet.
 
Tijdens dit muzikale samenzijn via Zoom laten we je filmpjes zien van Chantant uit vervlogen jaren, delen we anekdotes, doen we een mini-quizje en uiteraard brengen we ook wat live muziek vanuit de huiskamers van de Chantanters.
Om de sfeer van het café na te bootsen, maken we ook nog kleine groepjes via zogenaamde ‘break-outrooms’. Daar kan iedereen met elkaar en met ons een beetje bijkletsen aan de digitale bar.

Een borrel met hapje erbij wordt aangeraden, voor het ultieme JP Coen gevoel bestel je die bij JP Coen! Klik hier.

Het is een gratis evenement, maar we stellen een donatie op prijs! Scan de QRcode of klik op deze link om ons een Tikkie te geven.

 

 

Interview in de Hier in Hoorn:

Pleisters op de wonden

Maartje Brandt (38) werkt in de zorg en begeleidt daarin vooral mensen die kanker hebben. Daarnaast behoort ze al jaren tot de vaste kern van Café Chantant die pareltjes uit de Nederlandse liedkunst op het podium brengt. Favoriete troost eten/drinken: “Ik ben op dieet! Maar vooruit, een klein stukje chocola met caramel en zeezout dan.”

Wie wel eens bij Café Chantant Hoorn in café JP Coen is geweest, kan zich voorstellen dat er sinds februari niet meer is opgetreden. De zondagmiddagen met een keur aan stoute, lieve, kolderieke en botte liedjes uit kleinkunst en cabaret leverden altijd een vol café op met een grote, wisselende groep zangers en zangeressen op het kleine podium. Je zou zeggen: dat hoort voorlopig nog niet tot de mogelijkheden. Toch komt er op 20 december een voorstelling, al is het wel in een andere vorm. Dankzij de moderne livestream techniek en theater Het Pakhuis gaat er tóch iets gebeuren!

Maartje: “Het komt eigenlijk doordat een kleine groep chanties deze zomer werd uitgenodigd voor een masterclass in een theater in Naarden. Met allerlei beperkingen, maar het was zó lekker om weer iets te kunnen doen dat we de smaak weer te pakken kregen. Via contacten met Het Pakhuis is toen het plan geboren om daar zónder publiek met een kleine groep zangers een speciaal optreden te doen. Dat kun je als publiek dan via livestream in je huiskamer meemaken. Tip: met een borrelpakket van JP Coen erbij!”

Andere interactie
Normaal gesproken zijn de optrdens van Chantant gezellig en druk, met veel interactie met het publiek. Het is echt een middagje uit in een leuke omgeving. Het zal dus wennen worden om de mensen op een heel andere manier te proberen te bereiken.

Maartje: “Ja, dat is wel een dingetje, de interactie met het publiek is juist een van de leuke dingen. Maar ik denk dat we inmiddels zoveel ervaring hebben, dat we het goede gevoel ook voor de camera’s op weten te roepen. Het is jammer dat we niet allemaal mee kunnen doen, maar dat lukt gewoon niet. We noemen het project dan ook Pleisters en we worden begeleid door de Band Aids, drie muzikanten met wie we al vaker hebben gewerkt.

De Pleisters hebben er veel zin in en zien het als een mooie taak om iets te kunnen doen om de mensen er een beetje doorheen te helpen. En ze zijn blij dat Het Pakhuis zich al vanaf maart heeft ingezet om op deze innovatieve manier weer optredens mogelijk te maken.

Maartje: “We zien liedjes als pleisters op de wonden die het leven nu eenmaal slaat. Het is verder wél in de geest van Chantant en we putten uit het repertoire van de afgelopen 15 jaar. Je kunt dus niet alleen liedjes vol troost verwachten, maar ook hier en daar een prikje of iets ontregelends. We doen het goed als je soms tranen in je ogen krijgt van het huilen en soms van het lachen!”

 
  • Nieuwsarchief: klik hier.
  • In de media: klik hier.