Feico de Leeuw

Feico de Leeuw overleden

rouwkaart-uitsnedeCafé Chantant was op zondag 21 september 2014 de tiende jaargang ingegaan. In café JP Coen aan de Veemarkt in Hoorn was het publiek blij, de zangers en zangeressen waren blij, Feico was blij. Hij had na gezondheidsklachten eerder dit jaar en de zomer het herstel ogenschijnlijk ingezet, oogde relaxed en presenteerde Café Chantant op deze middag met de van hem zo bekende flair en humor. Het jubileum was ingezet.

Groot was de schok toen ons het bericht bereikte dat Feico kort na deze Café Chantant was getroffen door meerdere herseninfarcten. Deze zou hij niet meer te boven komen: op zondag 28 september overleed Feico. Omringd door zijn geliefden ging hij in rust en vrede heen. Café Chantant viel stil, het applaus voor Feico zwelt in gedachten aan.

Alle deelnemers aan Café Chantant betuigen hun medeleven aan mede-chantie Maria, de familie van Feico en verdere familie en vrienden. Het verlies en gemis zijn groot.

 

 

 


Feico de Leeuw (1958-2014) is sinds 1993 als professioneel musicus actief. Van oudsher gitarist en basgitarist met “roots” in Soul- en Funkmuziek is hij zich sinds zijn conservatorium opleiding Lichte Muziek gaan specialiseren als pianist, begeleider van vocalisten en als cultureel ondernemer. Hij is voor zang- en pianotalent in de regio Hoorn sindsdien een inspirerende coach.

Meer dan vijftien jaar is Feico succesvol actief geweest als gedreven pianist, gitarist en dirigent bij een vijftal plaatselijke koren in Hoorn, waarvoor hij tientallen interessante arrangementen maakte. Hij leidt momenteel nog het koor Ooker.
Hij is pianist bij de Amsterdamse funk- en gospelgroep Rise and Shine en incidenteel bij Loud & Proud.
Hij is vaste begeleider van de gospelzangeres Biellie-Dee Luewis.

Maakte met Niels van der Gulik een liedjesprogramma over Ramses Shaffy.

In april 2012 startten Feico en zanger Cor Dol met het programma Brel.nl, waarin Cor een persoonlijk document van de levens van zijn vader en Jacques Brel schetste. Een emotioneel programma, maar ook met de nodige humor en kenmerkend relativeringsvermogen van Feico. Het programma kwam in mei 2014 ten einde.

Met Timber Povee heeft hij het gitaarduo Timber en de Leeuw.

Meest recente project is Superkanja, een Nederlandstalige swingband voor jong en oud op Afrikaanse leest geschoeid.
Zijn bands “Dr Funko“ en “Boom She Boom” en De Avanties zijn te boeken voor het fijnere feest.

Voor diverse muzikale activiteiten ten bate van de Hoornse gemeenschap ontving hij in 1995 de Kunst- en Cultuurprijs van de Gemeente Hoorn.

Als theatercomponist verzorgde hij de muziek bij voorstellingen van gezelschappen als Theater Terra, Ella Snoep, Orkater en Het Zoldertheater. Daarnaast was hij actief als muzikaal leider en inspirator bij community-art projecten als Beloofd Land (Wieringermeer), De Leeghwatercode (Beemster) en onlangs voor de mega-musical: Lang en Gelukkig in de Beemster.

Als “standup-musician” verzorgt Feico muzikale samenvattingen, workshops en intermezzo’s “on the fly” bij congressen, symposia en andere sessies van overheden, zorginstellingen en bedrijven. Ook voor particulieren schrijft hij liedteksten in opdracht.

Kinderliedjes op maat voor allerlei gelegenheden maakt hij in samenwerking met Ellis Bell (Irina Hoffer).

10719025_10204855507927782_1810464136_nFeico heeft diverse keren meegespeeld met het gezelschap Grote Beer van Job Groenewegen.

Geluidsstudio Zwaag is zijn sfeervolle en goed geoutilleerde werkplek en opnamefaciliteit.
Tevens te huur als pre-productie locatie met overnachtingsmogelijkheid.

Voor de maandelijkse bandstand Spot On verzorgt Feico samen met Timber Povee de organisatie, repetities en arrangementen.10310089_718544111564315_3070022199364506763_n

Bij zijn maandelijkse kleinkunstpodium  Cafe Chantant in Hoorn is hij presentator met een bijzonder gevoel voor humor, en muzikaal coach en begeleider met een unieke beheersing van alle mogelijke muziekstijlen.

 

Mist u een muzikaal project waar Feico aan mee heeft gewerkt, reageert u hieronder in het reactievak.

 


Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *