Wat is Zoom en hoe gebruik je het?

Zoom is een programma waarmee je via internet kunt videobellen met PC, laptop, tablet of smartphone.

Om Zoom te kunnen gebruiken heb je (behalve een internetverbinding) de juiste apparatuur nodig.
Het gaat dan om relatief simpele zaken als een webcam, een microfoon en luidsprekers. Werk je met een smartphone, tablet of laptop dan zit dat waarschijnlijk allemaal al standaard ingebouwd. Werk je met een standaard PC, dan moet je dus misschien even op zoek naar de aanvullende spullen.

Om het te kunnen gebruiken moet je eerst de app downloaden. Op deze site vind je welke je moet hebben voor je laptop of PC. Of zoek via je smartphone of tablet naar de app in de Apple Store of Play store.
(Het kan ook zonder app, maar dat vereist iets meer technische vaardigheden: zie hier.)

Hoe gaat het zondag 14 februari in zijn werk?

Klik op de link. Vervolgens word je in een virtuele wachtruimte gebracht. De hostessen laten je vanaf 17.00 uur dan zo snel mogelijk binnen. Standaard staat jouw microfoon op Mute (gedempt). Als je iets wil zeggen, kan dat dus alleen typend. Gebruik hiervoor de chatfunctie.

Op een bepaald punt in deze bijeenkomst is het mogelijk om even 1 op 1 of in een klein groepje met elkaar te kletsen aan een digitale cafétafel: de break-out room. Dit moet niet, het mag. Je kunt dan ook in de ruimte blijven waar je bent. Na een tijdje komt een van de hostessen vragen of je weer in de centrale ruimte wil komen.

Veel plezier!

Reacties zijn gesloten.